GZMedia,la fábrica mes gran de vinils al mon

GZ Media,empresa situada a la República Checa edita LPs,CDs,i DVDs,i disenya i distribuieix material grafic.
La empresa,a prop de Praga,no té competencia a nivell mundial en la fabricació de discos de vinil desde al any 1951.
Seguells discografics de Indie pop fins a grans industries com Sony and Universal Music Group(U2,David Bowie,Nirvana),confian en GzMEDIA,perque editen als discos dels seus artistas o reedicións de rock.
Al seu volumen de producció de discos,va ser 13.000.000 unitats/anuals al any 2013.La cifra representa al 50% de la producció total,mentres que,l´altre meitat es al sector del paper i al embalatge.
La empresa té 1.700 treballadors en plantilla.
Zdenek Pelc, manager de la empresa diu que cada setmana envía 12 toneladas de discos a San Francisco,USA.
Jana Březinová,del dpto. de producció,diu que durant la temporada de nadal i,sobre tot,al “record store day”,es quan tenen las comandes mes importants del any.
Al any pasat,la empresa va editar en vinil,tota la discografía dels Rolling Stones,i va ser un gran reconeixement, per al grau de masterització del vinil y per al diseny de las portadas.
Una caixa que contenía 32 discos,amb portadas iguals als originals.

”La edició de només 15.000 unitats numeradas,es vá vendre només als clubs de fans de tot al mon,sense arribar cap vinil a les botigues”,diu Zdenek Pelc.

Zbynek Lebr,cap de departament del laboratori acustic explica com es fá la grabació de un master disc.
Al client envia las sevas grabacions amb format digital,llavors al ordinador reprodueix a velocitat de temps reial i amb una agulla de diamant es talla al disc master de platí.
Per la fabricación dels vinils,GZ fá servir la técnica del DMM(Direct Metal Mastering),que consisteix en sumergir al master disc a un bany galvanitzat.
A continuació,fican al master de nickel dins una prensa i es prensan,un per un,als vinils amb pasta de plastic negre.
Un sol master nickel,pot fabricar fins a 500 LPs.
Al laboratori acustic,aplican un software(Vinil Virtual Mastering),que analitza amb precissió als surcs i optimitza al talls adecuats per aconseguir una durada exacta i un nivell de só adecuat.
Zdenek Pelc,va ampliar la seva fábrica al pasat estiu,i pensa que aquest revival per als discos de vinil no es només una moda,i que durant als proxims 3 o 4 anys,tindran un aument a la producció.

noun_20940

noun_26636_cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *